VEULENVACCINATIEGYNAECOLOGIEKLEINE OPERATIESBEELDVORMINGGEBITLABORATORIUMTESTEN

Bij ons kan u terecht voor alle eerstelijns diergeneeskunde bij paarden. Hieronder een overzicht van onze diensten:

Veulen

Registratie en identificatie van het jonge veulen. Hierbij wordt bij het veulen een microchip geplaatst en het signalement opgemaakt zodat het kan worden ingeschreven in de centrale databank.
Het in orde brengen van uit het buitenland ingevoerde paarden valt hier ook onder.

Het pasgeboren veulen geven wij ook zijn eerste spuitje en krijgt van ons zijn eerste zorgen toegediend. Terwijl wordt ook altijd eventjes de kersverse moeder nagekeken en de nageboorte gecontroleerd.

Maak een afspraak.

 

 

Vaccinatie

Teneinde te voorkomen dat uw paard ziek wordt kan u altijd bij ons terecht voor advies omtrent vaccinaties en ontwormingen. Indien u wenst houden wij u hierbij op de hoogte wanneer het tijd is voor de (half) jaarlijkse vaccinatie(s) van uw paard(en).

Maak een afspraak.

 

 

 

 

Gynaecologie

Wij zorgen tevens voor de gynaecologische begeleiding van uw merrie. Hiertoe behoren zowel vers gekoeld als diepvriessperma tot de mogelijkheden. Deze begeleiding kan plaatsvinden bij u thuis (vers sperma), maar ook bij ons op de praktijk. Hiertoe hebben wij een aantal stallen en tevens ook weidegang ter beschikking.

Ook voor het uitspoelen van embryo’s kan u bij ons terecht.

Maak een afspraak.

 

 

Kleine operaties

Kleine operaties zoals castraties, wondes, navelbreuken etc. voeren wij zowel bij u thuis als bij ons in de praktijk uit.

Maak een afspraak.

 

 

 

 

 

Beeldvorming

Dankzij onze moderne apparatuur zoals RX, echografie en endoscopiebieden wij zowel op de baan als in onze praktijk de meesten aspecten van de beeldvorming aan. Dit is zowel nuttig voor een aan- of verkoopkeuring maar ook ivm eventuele orthopedische problemen bij uw paard.

Maak een afspraak.

 

Gebit

Teneinde een gezond paardengebit te bekomen en ook te behouden is het noodzakelijk de tanden van uw paard regelmatig te laten nakijken. Een jaarlijkse controle is hierbij niet overbodig! Hier vijlen wij indien nodig de tandhaken met behulp van een elektrische tandenrasp. Indien nodig kunnen wij een aangepaste behandeling toedienen zoals trekken van wolfstanden, verwijderen van melkdoppen etc.

Maak een afspraak.

 

 

Laboratoriumtesten

Een aantal laboratoriumtesten doen wij reeds bij u thuis. Hieronder vallen bv. parasitair mestonderzoek, bepaling van antistoffen bij het veulen (snap foal test), bepaling van ontstekingsproteïnen etc.
Voor andere testen en bloedonderzoek werken wij nauw samen met verschillende labo’s die meermaals per dag stalen komen ophalen.

Maak een afspraak.