Berthie en Bert kennen mekaar al van in het begin van hun studiecarrière. Na de studies zijn ze steeds contact blijven houden. Berthie werkt bij Joris De Brabander en startte inmiddels ook haar eigen praktijk. Bert deed praktijk voor Equivet. Aangezien zij in het zelfde dorp wonen en er in de buurt geen paardenpraktijk ‘pur sang’ is werd besloten om de handen in elkaar te slaan. Zo werd paardenpraktijk ‘t Santvliet geboren.

De naam ‘t Santvliet komt van het gebouw waar de praktijk gevestigd is. Deze hoeve werd gebouwd in 1728 en toen reeds stonden paarden hier centraal. Oorspronkelijk was dit een afspanning, herberg waar de paarden van doorreizigers hun nodige rust kregen. Later werd hier ook een smidse gevestigd zodat de paarden, terwijl ze enige rust gegund werden, nieuwe ijzers kregen.
Boven de deur hangt nog steeds het opschrift van in 1728 namelijk: ‘Op het Santfliet, tappen goet bier goet logies’. Deze slogan passen wij vandaag nog steeds toe. Wij verzorgen onze patiënten met de beste zorgen en middelen!

Berthie

Al van kleins af aan was ik lid van de ponyclub in Nederokkerzeel. Later ben ik hier ook bij de paardenclub geweest. Wanneer ik op kot ging moest deze hobby spijtig genoeg grotendeels plaats makenvoor mijn studies en later het werk. Gelukkig heb ik mijn passie, de paarden, toch kunnen combineren met mijn beroep!

Ik ben afgestudeerd in 2009. Kort nadien ben ik beginnen werken bij Joris De Brabander waar ik nu nog steeds halftijds werk.
Bij Joris leerde ik de knepen van het vak van de gynaecologie kennen. Ondertussen hou ik me op stoeterij De Muze naast de dagdagelijkse begeleiding van de merries vooral bezig met het uitspoelen en overplanten van embryo’s.

Naast mijn job startte ik al snel mijn eigen praktijk op de baan, die tijdens de voorbije jaren aanzienlijk is gegroeid. Vandaar de keuze om met Bert in zee te gaan om samen uit te groeien tot een een volwaardige praktijk die alle aspecten van de eerstelijns geneeskunde bij het paard aan bod brengt. Mijn interesses gaan dan ook voornamelijk uit naar gynaecologie en embryotransplantatie.
In mijn vrije tijd probeer ik regelmatig te gaan lopen en nog wat paard te rijden, hoewel dit in de praktijk slechts beperkt is tot de rustigere maanden van het jaar.

Bert

Zolang als ik weet hebben mijn ouders paarden gehad. Het waren echte Friezen-liefhebbers. Zelf heb ik altijd gereden tot ik ben gaan studeren aan het unief. Door gebrek aan tijd is dit toen op een laag pitje komen te staan. Ik ben afgestudeerd in 2010. Ondanks dat ik al mijn stages bij Equitom gevolgd heb, heb ik toch gekozen om de eerstelijns praktijk in te gaan. Het persoonlijker contact met paard en eigenaar heeft mij deze keuze laten maken.
Toen ik afstudeerde ben ik onmiddellijk begonnen bij Equivet onder de vleugels van Dr. F. Mijten. Na een periode van meer dan 4 jaar ben ik dan korter bij huis een eigen praktijk samen met Berthie opgestart. Mijn interesses gaan vooral uit naar aankoopkeuringen, orthopedie, beeldvorming en kleine chirurgie.
In mijn vrije tijd hou ik er vooral van om eens goed te gaan eten met een frisse pint of een goed glas wijn en regelmatig te gaan fietsen of lopen.